Det är jag som är Sofia

Solbackens småbruk är en liten gård ca 20 min söder om Katrineholm som drivs av mig, Sofia Hölaas Borén och mina föräldrar. Här arbetar vi för att bygga upp en småskalig och giftfri odling av snittblommor, grönsaker, frukt och bär. Vi driver sedan 2022 en snittblomsodling med självplock av blommor som dahlior, tulpaner, sommarblommor och perenner. 

På gården kan man både beställa buketter och plocka blommor själv till bröllop, dop och andra fester. Vi håller även regelbundet kurser i blomsterbindning. 

Våra vännerI Sörmlands Matkluster arbetar vi tillsammans med ett hundratal små företag som alla värnar den lokala sörmländska maten. Vi arbetar med kärlek, hantverk och passion för att producera och tillaga mat och dryck från Sörmlands lustgård.


Vi är med i föreningen Sörmlandsäpplen. Det är en ideell förening med syfte att främja odling och förädling av frukt. Det vi kan om äppelodling har vi lärt av andra medlemmar i föreningen. 

Vi är stolta medlemmar i föreningen Snittblomsodlare i Sverige, en förening som arbetar för att sprida kunskap om de småskaliga snittblomsodlarna i Sverige och om miljövänligt odlade blommor i säsong.

Våra kurser arrangerar vi tillsammans med Studiefrämjandet. Studiefrämjandet ger människor möjlighet att utforska sina intressen och få nya insikter tillsammans med andra. Bland annat i våra blomsterkurser.

Utan EU-stödet för att resa vårt viltstängsel så hade det inte varit möjligt att odla på vår mark. Nu kan vi bygga en levande verksamhet utan fara för att den förstörs av dovhjortar och vildsvin.

+Katrineholm arbetar med att öka attraktionskraften för västra Sörmland. Tillsammans med de andra medlemmarna skapar vi fler tillfällen för folk att träffas och får människor att upptäcka nya platser!